Ajutor online

Operatorii „Skype” vă răspund la orice întrebare privind serviciile electronice fiscale, de la ora 8ºº pînă la 17ºº de luni – vineri.

ATENȚIE!
Consultarea se efectuează doar prin mesagerie scrisă.

Operator 1 Operator 2 Operator 3 Operator 4 Operator 5 Operator 6
Stimați contribuabili,
     ,,Întru asigurarea bunei administrări fiscale, precum și perfecționarea evidenței obligațiilor fiscale ale contribuabililor față de bugetul public național, comunicăm că în SIA Contul curent al contribuabilului, începând cu 01 ianuarie 2019, aplicată din 23 ianuarie 2019, evidența soldurilor obligațiilor fiscale ale contribuabililor, se va efectua după localitate.
     Astfel, soldurile formate pînă la 01 ianuarie 2019, repartizate pe subdiviziuni, se vor reflecta doar după localitatea înregistrării acestora (subdiviziunilor), cu asigurarea automată a compensării sumelor plăților plătite în plus sau a restanțelor.
      În cazul înregistrării obligațiilor cu termen de plată pînă la 01 ianuarie 2019, se va aplica procedura evidenței obligațiilor fiscale după subdiviziuni. Această optimizare, nu afectează modul de declarare și plată a obligațiilor fiscale de către contribuabil, reglementat de cadrul normativ în vigoare.”


In vederea integrării soft-urilor automatizate de evidență contabilă cu platforma de raportare electronică pentru rapoartele UNIF18, IALS18 și versiunea noua a IPC18 accesați linkurile de mai jos:
Schema XSD UNIF18 , IALS18, IPC18